maanantai 27. lokakuuta 2008

"Dixi, et animam levavi."

Olipa kerran kunnallisvaalit. Olipa kerran ehdokas. Olipa kerran vääristelevä media. Olipa kerran äänestäjä, joka veti Eiffel-tornin ihohuokoseensa median toiminnasta, nousi rostralle ja päätyi julistamaan totuutta kautta maailmanlaajuisen verkon. Näin sai alkunsa Keisarinnan Rostra.

Kyseessä on ensimmäinen tämänkaltainen, asiapohjainen blogini. Tarkoitukseni on poimia jollakin tasolla kiehtoviksi kokemiani aiheita ja pohdiskella niitä sopivaksi katsomallani tavalla. Etsin myös käsiini vääristeltyä tietoa, epämääräistä kiertelyä sekä ne pienet viheliäiset toukat, jotka nakertavat sietokykyäni. (Tiedotan jo valmiiksi, että vihaan toukkia. Todella.) Huolimatta siitä, että Big Bangini oli hyvin poliittinen, en tule rajaamaan aiheitani läheskään pelkästään politiikan piiriin.

Miksi teen näin? Mikä on Keisarinnan motiivi tälle kaikelle?

Asiat on voitava tuoda esille, niistä on voitava puhua. En tarkoita ainoastaan yhteiskunnan hyvää, vaan myös henkilökohtaista tarvetta. Puhuminen huojentaa, minkä lisäksi sillä voidaan vaikuttaa. Toisin sanoen syynä voi olla puhdas itsekkyys. Ihminen kun sattuu olemaan yksi itsekäs elukanperkele.

"Dixi, et animam levavi. - Olen puhunut ja huojentanut mieleni."

Siksi.

Ei kommentteja: