maanantai 27. lokakuuta 2008

Tapaus Keronen - Mats Hillin väitteet

SDP:n ehdokas, Mats Hilli, kirjoitti MTV3:n vaaligrillauksesta, tarkoituksenaan kritisoida Soinin esiintymistä. Samalla hän tuli ottaneeksi puheeksi Jiri Keroseen kohdistuneet syytteet - ja teki siinä virheen. Alunperin Hilli kirjoitti, että ehdokas kannattaa Adolf Hitleriä. Tällä väitteellähän ei ollut mitään perustetta.

Nyt kaikki ihmettelevät, miksei linkin takana ole mitään. No, tämähän johtuupi siitä, että Hilli poisti entrynsä myöhemmin. Onneksi satuin kuitenkin tallentamaan suurimman osan viesteistä. Hilli kirjoitti:

"Oli mielenkiintoista seurata eilisen vaalidebattia MTV3:lta. Olen aika pitkälti samaa mieltä Iltalehden kanssa siitä, että Martti Korhonen onnistui yllättävän hyvin ja asiallisesti haastamaan hallituksen edustajat. Illan suurin epäonnistuja oli kieltämättä Timo Soini. Hänellä ei ollut hyvää vastausta siihen, miksi perussuomlaisten listoilta löytyy ehdokkaita, jotka syyllistyvät sekä muukalaisvihaan että Adolf Hitlerin ihannointiin.

”Puolueosastot asettavat ehdokkaat”, oli Soinin ainoa puolustus. Se tosiasia, että näitä ehdokkaita ylipäätänsä löytyy eduskuntapuolueen listoilta on tietysti koko Suomelle erittäin kiusaallinen asia. Soini taas paljasti sen, että hän ei oikein tiedä mitä omaan puolueen sisällä tapahtuu.

En haluaisi uskoa, että tämä muuten erittäin sympaattinen espoolaispopulisti olisi tietoisesti jättänyt kommentoimatta tällaista jopa lainvastaista toimintaa jos hän olisi siitä kuullut. Vastuullinen puoluejohtaja olisi tietysti toiminut jo silloin kun nämä huhut ehdokkaiden epäasiallisesta toiminnasta alkoi liikkua. On kuitenkin aivan liian myöhäistä ottaa etäisyyttä näihin elementteihin vasta tv-studiossa vaalikampanjan viimeisellä viikolla."


Hilli sai 44 kommenttia, joista suurimmassa osassa kansalaiset kertoivat, että kyseessä olikin ollut Maikkarin vääristely. Hilli ei myöntänyt erhettään, vaan editoi tekstiään ja väänsi vastaan pyytämällä lisää (itseensä yhtyviä) mielipiteitä Soinin pärjäämisestä.

Tekstin toisessa versiossa luki näin:
"Illan suurin epäonnistuja oli kieltämättä Timo Soini. Hänellä ei ollut hyvää vastausta siihen, miksi perussuomlaisten listoilta löytyy ehdokkaita, joiden jyrkät mielipiteet voisi tulkita muukalaisvihaisiksi."

Suht asialliset vasta-argumentit jatkuivat, kunnes ihan yhtäkkiä niitä alkoi tippua. 44 kommenttia muuttui kymmeneksi. Säilytettyjen joukossa ovat tietenkin ne pari, jotka olivat Hillin kanssa samaa mieltä. Kerosen omia kommentteja Hilli ei aluksi poistanut - kohta tippuilivat nekin. Lopulta koko entry katosi taivaan tuuliin.

Aika epämääräistä toimintaa Hilliltä. On jotenkin surullista, jos ihmisen on pakko olla niin ylpeä, että omia virheitä ei voi myöntää, vaan ne on naamioitava, ja useat kymmenet kommentit deletoitava äkkiä, ennen kuin kaikki näkevät, että tyyppihän oli VÄÄRÄSSÄ. Kivaa, kaunisteltua kuvaa. Näin meillä. Eikö olisi ollut Hillin kannalta vain niin hitosti helpompaa sanoa "Ai ihanko totta? Se siis oli median vääristelyä? No perhana, täytyypä ottaa selvää aiheesta." ?

Ihmiset ovat kovasti kyselleet näitä kommentteja nähtäväksi. Sain talteen 38 kommenteista. Puuttuvissa kommenteissa oli ainakin oma pyyntöni (nickille Tutkija) laittaa alkuperäinen kirjoitus nähtäville sen jälkeen, kun Hilli oli editoinut tekstiään. ...Sekä myöskin alkuperäinen pätkä.

-------------------------------------------

38 kommenttia
• 1

Hotel Stepanakert kommentoi:
23.10.2008 17.09
Ajatella. Semmosta peliä, se Soini pitää. Hitleriä ja kaikkee. Kiitos että päivitit tilanteen mulle. Äänestän teitä Urpilaisen suulla kimittäviä sossuja jo tänään.
• 2

intternet netsi kommentoi:
23.10.2008 17.10
Johtuneekaan siitä että mtv3 ja muut vetivät lauseen täysin pois asiayhteydestä, aargh kauheita intternetrasisteja!
http://keronen.blogspot.com/ tuolta voit lukea aivan itse rasistin joka lämmittelee uuneja kirjoituksia.
• 3

Timo Hellman kommentoi:
23.10.2008 17.11
”Hänellä ei ollut hyvää vastausta siihen, miksi perussuomlaisten listoilta löytyy ehdokkaita, jotka syyllistyvät sekä muukalaisvihaan että Adolf Hitlerin ihannointiin.”
Ei pidä paikkaansa. Ko. ehdokkaan blogia oli lainattu väärin - ehdokas ei kannata Hitleriä sen enempää kuin Belsebubiakaan vaan sen sijaan sananvapautta. Sen voi kuka tahansa tarkistaa, kyse oli tästä merkinnästä: http://keronen.blogspot.com/20…messa.html
• 4

Jack kommentoi:
23.10.2008 17.11
Siinä kun Mats viisastelet, niin voitko osoittaa nämä Perusuomalaisten ehdokkaat, jotka ihannoivat Hitleriä ja ovat syyllisiä muukalaisvihaan? Yksikin oikeastaan riittää. Ihan kun kirjoituksessa tuoksuisi halpa demaripopulismi. Aika kiusaallinen asia vai mitä Mats?
• 5

Leopold kommentoi:
23.10.2008 17.12
Voitko pistää ihan sitaattia (kokonainen lause) todisteeksi siitä, että joku perussuomalainen ehdokas ihannoi Adolf Hitleriä? Aika rankka väite esitettäväksi täysin ilman perusteita. Kehen ehdokkaaseen viittaat?
Ja mitä tarkoitat ”lainvastaisella toiminnalla”? Käsittääkseni ainoat lakia rikkoneet osapuolet ovat MTV3 sekä Aamulehti, jotka ovat syyllistyneet törkeään kunnianloukkaukseen uutisoinnillaan, jossa irroitettiin yksittiänen sitaatti täysin kontekstistaan ja jopa VÄÄRISTELTIIN sitä tavalla, jota on totuttu näkemään korkeintaan ehkäpä Seiskan tai Hymyn sivuilla.
Tai en kyllä tiedä onko Seiska-lehdelläkään tapana suorastaan muokata sitaatteja.
• 6

Tutkija kommentoi:
23.10.2008 17.12
Oho! Nyt jo SDP:n ehdokaskin lähtee mukaan höynäytyskisaan, jossa vihjaillaan perussuomalaisten ehdokkaista löytyvän ”Adolf Hitlerin ihannointiin” syyllistyviä.
Käsi sydämelle, Mats: Osaatko nimetä yhtä ainoaa perussuomalaisten ehdokasta, jonka *tiedät* ihannoivan Adolf Hitleriä? Vai luuletko vain?
Aamulehtikin lähti tähän kisaan. Se kirjoitti tänään täytenä totena (MTV3:n vaalitenttiin pohjautuen), että perussuomalaisten ehdokas ”pitää natsilippua parvekkeellaan”. Juttuhan on täysi ankka ja siihen tulee ilmeisesti huomisen lehdessä oikaisu. Mutta kaipa joku hyväuskoinen tuohonkin lankaan menee.
• 7

jeremies kommentoi:
23.10.2008 17.15
Älä turhaan spekuloi ja nostele heti hitler-kortteja perussuomalaisten kohdalla.
MTV3 toimittajat referoivat turkulaisen jiri kerosen tekstejä vähintään omintakeisesti… Keronen pohti ja puolusti kirjoituksessaan sanan- ja ilmaisunvapautta, eikä suinkaan liputtanut tai kannattanut itse natsimyönteisyyttä. Soini ei tietenkään tiennyt mitä Keronen oli kirjoittanut ja uskoi toimittajia.
Asian voit arkistaan Jirin omasta blogista. On nykyään toimittajillakin yhtä vaikeaa kuin poliitikoilla; valehtelusta ja liioittelusta jää aina kiinni. Käsittääkseni asiasta on jo tehty kantelu sekä valitus.
http://keronen.blogspot.com/
Siinä olen samaa mieltä, että Soini oli vaisu eilen. Onneksi tänään YLEllä nähdään uusinta. Katsotaan miten käy.
• 8

Veikko Suvanto kommentoi:
23.10.2008 17.17
”Hänellä ei ollut hyvää vastausta siihen, miksi perussuomlaisten listoilta löytyy ehdokkaita, jotka syyllistyvät sekä muukalaisvihaan että Adolf Hitlerin ihannointiin.”
Jess! Godwin strikes at last!
Hitler-kortin pelaamista oli osattu odottaa siitä lähtien, kun Astrid Thors aloitti höpinänsä PerSujen ”ulkomaalaisvastaisuudesta”, eikä siihen näemmä kovin kauan mennyt.
• 9

Jiri Keronen kommentoi:
23.10.2008 17.17
Hyvä Hilli.
Tiedoksenne täytyy sanoa, että MTV3 otti lauseen täysin pois asiayhteydestä. Alkuperäinen kirjoitus käsitteli rikoslain 23 luvun 8§ ja selvensi Helsingin Sanomien tekemiä juridisia väärinkäsityksiä. Lause, jota siteerattiin, oli esimerkki sananvapauden rajoilla kulkevasta kommentista, joka törkeydestään huolimatta on Suomen lain mukaan sallittu. Logiikalla, jolla MTV3 teki lainauksensa, olisi suuhuni voinut laittaa myös kommentin ”Hakataan kaikki skinheadit!”, mutta se ei ilmeisesti ollut riittävän rasistinen MTV3:lle.
• 10

Mats Hilli kommentoi:
23.10.2008 17.18
Aika yksitoikkoista palautetta. Odotan innolla vähän eriäviä mielipiteitä Timo Soinin esiintymisestä. Oliko hän vakuuttava?
• 11

Tutkija kommentoi:
23.10.2008 17.19
Minä puolestani odotan Matsilta vähän katetta väitteelleen ”Hitleriä ihannoivista” ehdokkaista. Anna tulla vaan ihan rohkeasti, jos löytyy.
Et kai Mats halua joutua tunnustamaan, että yrität höynäyttää äänestäjiä.
• 12

Leopold kommentoi:
23.10.2008 17.23
Näissä palautteissa ei ole ollut kyse Timo Soinin esiintymisestä (joo, se oli vaisumpi kuin yleensä), vaan sinun ilman perusteluja esittämistäsi Hitler-väitteistä. Odotamme yhä vastausta.
• 13

Maxwell Smart kommentoi:
23.10.2008 17.25
Heh!
Sääliksi käy niitä lapsosia joita tämä kansankynttilä opettaa.
Lauletaanko teidän koulussanne aamuisin ”Lenin-setä asuu Venäjällä”?
LOL!
• 14

ämpee kommentoi:
23.10.2008 17.27
”Hänellä ei ollut hyvää vastausta siihen, miksi perussuomlaisten listoilta löytyy ehdokkaita, jotka syyllistyvät sekä muukalaisvihaan että Adolf Hitlerin ihannointiin.”
Tuohon ei löydy keneltäkään minkäänlaista vastausta, joten en yhtään ihmettele, ettei Soiniltakaan löytynyt.
Listoilta nimittäin ei löydy tuollaisia ehdokkaita, mitä toimittajat väittävät sieltä löytyvän.
Vaalipeli näyttää saavan likaisia muotoja…
• 15

Mats Hilli kommentoi:
23.10.2008 17.29
Lähteeni on MTV3:n poliittinen toimitus ja eilisen lähetys. Kysymys Soinille natsilipuista ja erinäisistä haukkumasanoista oli luonnollisesti provokatiivinen, mutta ihmettelen edelleen sitä, että hän ei voimakkaammin ottanut etäisyyttä muukalaisvihaan kun siihen olisi ollut mahdollisuus.
• 16

Veikko Suvanto kommentoi:
23.10.2008 17.31
No, jos täällä kaivataan eriäviä mielipiteitä Soinin esiintymisestä, niin omasta mielestäni Soini hoiti tilanteen erittäin hyvin. Soini ei tietenkään toimittajien asiayhteydestä irrotetun sitaatin perusteella voinut tietää, mistä Kerosen kirjoituksessa oli oikeasti kyse (sananvapaudesta), mutta arvelisin hänenkin osanneen aavistaa, että toimittajien sitaatissa oli koira haudattuna; tällaisessa tilanteessa kommentti ”en käytä tuollaista kieltä” ja puhe ”ylilyönnistä” oli mielestäni varsin diplomaattinen lausunto. Jos joku teki tuossa tentissä itsestään pellen, niin vaalitenttaajat, jotka yrittivät epätoivoisesti panna sanoja Soinin suuhun saadakseen aikaan jonkinlaisen skandaalinpoikasen, tähän tyyliin:
”Entä helsinkiläisehdokkas Jussi Halla-aho, yhdyttekö Te kaikkiin hänen mielipiteisiinsä?”
”No en tietenkään kaik-”
”MITÄ?! Teillä on siis ehdokkaana henkilö, jonka mielipiteitä ette ollenkaan hyväksy?!? Mitä tämä tällainen on?! Kalasteletteko sameilla vesillä?!!1!”
• 17

jopas jotain kommentoi:
23.10.2008 17.33
Mats Hilli:”Odotan innolla vähän eriäviä mielipiteitä Timo Soinin esiintymisestä. Oliko hän vakuuttava?”
Oliko oma puoluejohtajanne vakuuttava?
BUAUAUABHAHAHAHAHAAHHAAHAHAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAAA!
• 18

Tutkija kommentoi:
23.10.2008 17.34
”Lähteeni on MTV3:n poliittinen toimitus ja eilisen lähetys.”
Ja uskot kaiken, mitä media kertoo? Voi hyvänen aika, on siinä meillä opettaja. Mihin unohtui mediakritiikki?
Uskotkos, Mats, kun tänään Aamulehti kertoo perussuomalaisten ehdokkaan pitävän natsilippua parvekkeellaan, niin se on varmaan totta?
Entä huomenna, kun Aamulehti oikaisee virheensä - vieläkö tämänpäiväinen totuus on huomenna totta?
• 19

Petri Peltonen kommentoi:
23.10.2008 17.39
Se natsiliputtaja Helsingin Pikku Huopalahdesta kirjoitti liputtamisestaan 15.9.2008 blogissaan http://kertoja.blogspot.com/
Tyyppi ei liity mitenkään Perussuomalaiseen puolueeseen.
• 20

Jiri Keronen kommentoi:
23.10.2008 17.42
”Lähteeni on MTV3:n poliittinen toimitus ja eilisen lähetys.”
Jos lähteesi on eilinen lähetys, sitten olet muodostanut ajatuksen ”Hitlerin ihannointi” vailla minkäänlaista lähdettä, koska eilisessä lähetyksessä ei ollut mitään koskien Hitleriä.
• 21

Veikko Suvanto kommentoi:
23.10.2008 17.44
”Kysymys Soinille natsilipuista ja erinäisistä haukkumasanoista oli luonnollisesti provokatiivinen, mutta ihmettelen edelleen sitä, että hän ei voimakkaammin ottanut etäisyyttä muukalaisvihaan kun siihen olisi ollut mahdollisuus.”
Onkohan Matsille juolahtanut mieleen, että tämä saattaisi johtua siitä, että kyseiset ehdokkaat *eivät* lietso muukalaisvihaa?
Luultavasti ei. Jos Soinille olisi esitetty kysymys ”Oletteko lakannut hakkaamasta vaimoanne?”, niin Mats epäilemättä ihmettelisi huuli pyöreänä, miksei Soini voimakkaammin ottanut etäisyyttä vaimonsa hakkaamiseen kun siihen olisi ollut mahdollisuus.
• 22
Kermen Soitu kommentoi:
23.10.2008 17.45
”Puolueosastot asettavat ehdokkaat”, kuulosti minunkin mielestäni kyseenalaiselta. Timo Soini tietää, mitä puolueensa ehdokkaat tekevät ja kirjoittavat. Vaikuttaa sen verran puolueensa todelliselta johtajalta.
• 23

Hyvin toimittu kommentoi:
23.10.2008 17.52
Maikkarilla töissä, herra Hilli?
• 24

Tutkija kommentoi:
23.10.2008 17.53
Tässä käy nyt vähän sääliksi Matsia. Hän kai uskoi Hitler-korttia vilauttamalla saavansa pari hyvinkin helppoa irtopistettä. Ainahan on suosittua pikkuisen puukottaa naapuripuoluetta, jos vain suinkin näyttää aukenevan helppo tilaisuus.
Mutta mitä ihmettä, ei se ollutkaan niin helppoa!
Nyt uhkaavasti näyttää siltä, että Mats onkin tässä se, jolta loppuu eväät. Ei ole niin mairittelevaa kunnallisvaaliehdokkaan ja opettajan tunnustaa, että enhän mä oikeastaan tiedäkään, mutta väitin vaan kun kerran telkkarissakin sanottiin. Kyllä minä ainakin äänestäjänä miettisin toiseenkin kertaan, uskaltaako sellaiselle kaverille antaa valtakirjaa kunnan asioiden hoitamiseen.
Kunnanvaltuutetun olisi kyettävä olemaan lähdekriittinen eikä kenen tahansa (median, ostopalveluja tarjoavan firman, tai muun intressiryhmän) liian helposti höynäytettävissä.
• 25

Jiri Keronen kommentoi:
23.10.2008 17.54
Kermen Soitu:
Tiedätkö mitä? Soinille valehdeltiin päin naamaa. Voit lukea blogistani, mitä olen oikeasti kirjoittanut ja mitä en ole oikeasti kirjoittanut. Saatat vaikka saada jotain näkemystä siitä korruptiosta ja kusetuksesta, jota moderni media harrastaa.
• 26

Keisarinna kommentoi:
23.10.2008 17.55
”Aika yksitoikkoista palautetta. Odotan innolla vähän eriäviä mielipiteitä Timo Soinin esiintymisestä. Oliko hän vakuuttava? ” Ja tuo on ainoa asia, mitä kommentoidaan, kun on laitettu itse väärää informaatiota?
Eikö olisi huomattavasti oikeammin tässä tilanteessa sanoa ”Niinkö? Helkkari, pitääpä tutkia asiaa. Eihän ketään saisi mustamaalata tuolla tavoin!”
Kamoon, jäbä. Tuollainen ylpeys, jonka vuoksi voi myöntää omaa virhettään, on jo pois muodista.
Ja jos lähde oli eilinen lähetys, millä perusteella voit sanoa ehdokkaan ihannoivan Hitleriä? Sitähän lähetyksessä ei sanottu. Natsilipusta puhuttiin, joo, mutta ei sanottu ehdokkaan ihannoinneista. Aamulehti sen sijaan veti sen vielä suuremman läpän ja muunteli keskustelun niin, että Keronen itse pitäisi parvekkeellaan natsilippua.
Jotta ei mennä ihan off-topic, minäpä annan sinulle Timo Soinista mielipiteen: hänellä ei ole ollut mitään tietoa Kerosesta tai tämän blogista. Keronen on uusi nimi, ja ihan samaan tapaan kukaan muukaan Soinin asemassa oleva tuskin tietää jokaikisen ehdokkaan nimeä tai blogin urlia.
Soini kommentoi mielestäni todella hyvin siihen nähden, millaisia syytöksiä hänelle esitettiin, nekin lähinnä provosointitarkoituksessa. Soini hermostui aivan aiheesta ja mielestäni sanoi juuri ne asiat, jotka tuossa tilanteessa pitikin.
• 27

Timo Hellman kommentoi:
23.10.2008 18.01
””Puolueosastot asettavat ehdokkaat”, kuulosti minunkin mielestäni kyseenalaiselta. Timo Soini tietää, mitä puolueensa ehdokkaat tekevät ja kirjoittavat.”
Jaa? Samalla logiikalla Vanhasen pitäisi tietää juurta jaksain Väyrysen mielipiteet työperäisestä maahanmuutosta. Minkäs takia Paavo nyt näin kun Matti sanookin noin….
http://www.iltasanomat.fi/uuti…id=1604593
Puolueilla on tuhansia ehdokkaita. On kohtuutonta vaatia puheenjohtajaa olemaan tietoinen jokaisesta ehdokkaiden kirjoittamasta blogimerkinnästä kun omakin kampanja ja tuhat muuta juttua pitää hoitaa.
Joka tapauksessa kyseessä oli nyt ankka. Sille ette te mahda mitään.
• 28

Jiri Keronen kommentoi:
23.10.2008 18.01
Media, joka kusettaa, on koko kansan ongelma. Media, joka kusettaa, on demokratian ongelma. Tämän vuoksi kansan tulisi yhtyä vastustamaan tuollaista kusettavaa mediaa, eikä - kuten Keisarinna sanoi - pyrkiä olemaan oikeassa. Vaikka olet mitä mieltä tahansa perussuomalaisista tai Timo Soinista, on sinun kaikella järjellä ajateltuna oltava sitä mieltä mediasta, että media ei saa valehdella ihmisille.
• 29

Mats Hilli kommentoi:
23.10.2008 18.02
Poistin kirjoituksesta Hitler-kohdan, jotta pääviesti tulisi selväksi.
Tarkoitukseni oli keskustella Soinin esiintymisestä eilisen ohjelmassa käyttäen kyseisen ohjelman provokaatioita. Eli keskustelu voisi nyt jatkua kirjoituksen varsinaisesta aiheesta.
Kiitän runsaasta palautteesta. On mieluisaa huomata, että ihmisillä osoittavat aktiivisuutta näin kunnallisvaalien alla.
• 30

CSX_Jack kommentoi:
23.10.2008 18.02
Jätetään nuo maalailut sikseen. Kerrohan meille nimeltä yksikin PerSujen ehdokas joka syyllistyy muukalaisvihaan ja Adolf Hitlerin ihannointiin. Kuuluu hyviin tapoihin perustella väitteensä, ei tässä kuule enää missään lastentarhassa olla.
Nimiä esiin.
• 31

Tutkija kommentoi:
23.10.2008 18.04
Eikö sinulla ole kömmähdykseesi muuta kommentoitavaa?
• 32

Veikko Suvanto kommentoi:
23.10.2008 18.09
Jaaha, Mats on nyt sitten muuttanut tekstiään. Hitler-kortti on poistettu, mutta tätä kohtaa ei muistaakseni ollut alkuperäisessä tekstissä:
”En haluaisi uskoa, että tämä muuten erittäin sympaattinen espoolaispopulisti olisi tietoisesti jättänyt kommentoimatta tällaista jopa lainvastaista toimintaa jos hän olisi siitä kuullut.”
Mats näyttää nyt siis tietävän, että jotkut perussuomalaisten ehdokkaat ovat syyllistyneet ”jopa lainvastaiseen toimintaan”. Voisiko Mats nyt vielä spesifoida, KETKÄ nämä ehdokkaat ovat ja MITÄ se ”lainvastainen toiminta” on, johon he ovat syyllistyneet? Ja mihin lähteeseen TÄMÄ tieto sitten perustuu?
Tietääkseni väärien tietojen levittäminen yksityishenkilöistä kyllä on Suomessa lainvastaista toimintaa, mutta sillähän nyt ei ole suurta merkitystä, kun ne väärät tiedot voi näin nettiaikakaudella helposti käydä tipauttamassa muistiaukkoon, vai mitä?
• 33

Tutkija kommentoi:
23.10.2008 18.11
”ne väärät tiedot voi näin nettiaikakaudella helposti käydä tipauttamassa muistiaukkoon, vai mitä? ”
Onneksi tuli otettua talteen Matsin tekstin ykkösversio.
• 34

Jiri Keronen kommentoi:
23.10.2008 18.12
Kysymys 1: Onko oikein, että media vääristelee tosiasioita ja iskee valheilla Timo Soinia vyön alle?
Kysymys 2: a) Jos edellisen vastaus on ”ei”, miksi et ota asiaan selvää kantaa. b) Jos edellisen vastaus on ”kyllä”, minkä takia?
Kysymys 3: Olet kunnallisvaaliehdokkaan ominaisuudessa vastuullinen potentiaalisille äänestäjillesi, minkä lisäksi demokratia edellyttää läpinäkyvyyttä. Minkä vuoksi olet haluton vastaamaan kysymyksiin, joita ihmiset sinulle esittävät?
• 35

Jari Herranen kommentoi:
23.10.2008 18.14
Kun todellisuus ei vastannut demariehdokkaan provokaatiota tämä yrittää muuttaa todellisuutta.
Älä huoli, kyllä me muut muistetaan ja muistutetaan mitä vielä äsken väitit.
Jos minä nyt alkaisin ihmetellä, että miksi sinulla ei ole kunnon vastausta siihen, että puolueesi listoilta löytyy ehdokkaita jotka kannattavat Hitleriä ja Stalinia niin mitä sinä minulle sanoisit?
• 36

CSX_Jack kommentoi:
23.10.2008 18.15
”Hänellä ei ollut hyvää vastausta siihen, miksi perussuomlaisten listoilta löytyy ehdokkaita, joiden jyrkät mielipiteet voisi tulkita muukalaisvihaisiksi.”
Ketä he ovat? Jos et viitsi sanoa nimiä, niin voisit ainakin valaista meitä missä kohtaa heidän ulosantinsa on ollut sellaista, että sen voisi tavallinen kuuleva/lukutaitoinen ihminen tulkita muukalaisvihaksi?
• 37

Timo Hellman kommentoi:
23.10.2008 18.18
Joo-o. Sitten ihmetellään demarien huonoja vaaliennusteita. Eihän heitä edes tarvitse mustamaalata, he tekevät sen kätevästi itse.
• 38

Tutkija kommentoi:
23.10.2008 18.20
Give him a break will you?
Mats on varmasti järkyttynyt siitä, että asiat eivät olleetkaan niin helppoja ja mustavalkoisia kuin hän (ehkä hiukan naiivisti) uskoi. Hän taitaa tarvita nyt jonkun verran miettimisaikaa siihen, miten selvitä tölväyksestään mahdollisimman kuivin jaloin.
Ystävällinen pikku vinkki Matsille: jos huomaa mokanneensa, peittely-yritykset eivät välttämättä auta asiaa. Usein mokat kannattaa tunnustaa ihan rehellisesti ja miettiä, miksi ne sattuivat.Myöhemmin Mats Hilli puolusteli, että joutui poistamaan tekstin, koska siihen tuli "asiattomia kommentteja". "Jag tog bort inlägget när de sakliga inläggen övervanns av osakligheter."

No, ehkä emme kiusaa miestä tämän enempää. Tai ehkäpä yhden hitusen verran:

Arvatkaapa, mikä lämmitti suuresti tänään sydäntäni? No tietenkin

Kokkola
Mats Hilli
19 ääntä, ei valita

Operose nihil agunt.

1 kommentti:

pavlovinkoira kirjoitti...

Mielenkiintoinen artikkeli. Tsekkaa huviksesi blogistani "..maahanmuuttajat pitäisi räjäyttää.."

(ja kaikki muutkin bloginikirjoitukset, ennen kuin ne katoavat..)